Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να προσεγγίσουμε το αγωνιστικό ρεαλιστικά (ένα ρεαλιστικό πλάνο)

Να προσεγγίσουμε το αγωνιστικό ρεαλιστικά (ένα ρεαλιστικό πλάνο)

sak_5861


Για γενναίες αποφάσεις και συγκεκριμένο πλάνο εξόδου από την κρίση μίλησε ο Αντρέας Δημητρίου το πρωί. Την ίδια στιγμή ο κόσμος αναρωτιέται αν μπορούμε στηριγμένοι στις ακαδημίες μας να ορθοποδήσουμε, θέλει όμως να πάρουν τα βλαστάρια μας ευκαιρίες. Η άποψη μας, είναι ότι το αγωνιστικό πρέπει να προσεγγιστεί ρεαλιστικά. Να μην το ξεφτυλίσουμε, ταυτόχρονα όμως, να είμαστε βέβαιοι πως στο τέλος κάθε χρονιάς η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να έχει πλεόνασμα.

Και ξένοι και Κύπριοι και ακαδημίες

Χρειάζεται ισορροπία. Ούτε σχέδια καμικάζι όπως αναγκάστηκε να κάνει η ΑΕΚ, ούτε σχέδια τζόγος, όπως έκανε 4 χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ισορροπία και πειθαρχία στο πλάνο. Και ξένοι θα υπάρχουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ και Κύπριοι και παίκτες από την ακαδημία. Αναλυτικά:

5 Ξένοι με μάξιμουμ απολαβές 200 χιλιάδες = 1 εκατομμύριο.

5 Ξένοι με μάξιμουμ απολαβές 150 χιλιάδες = 750 χιλιάδες.

5 πρωτοκλασάτοι Κύπριοι με μάξιμουμ απολαβές 150 χιλιάδες = 750 χιλιάδες.

10 παίκτες ακαδημίας με μάξιμουμ απολαβές 50 χιλιάδες = 500 χιλιάδες.

Σύνολο: 3 εκατομμύρια Ευρώ.

 

Να δωθεί λευκή επιταγή στο Σαβέφσκι

Δεν μας αρέσει το ξήλωνε ράβε κάθε καλοκαίρι, ας είμαστε ξεκάθαροι. Πρώτον δεν σου επιτρέπει να κτίσεις κορμό, δεύτερον επιτρέπει οι πολλές μεταγραφές, εμπερικλείουν κινδύνους. Ανέφικτο σίγουρα δεν είναι όμως το πλάνο, άλλωστε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν είναι ξεκάθαρο. Τους 3 από τους 5 πρωτοκλασάτους Κύπριους ήδη τους έχουμε στο ρόστερ. 10 ξένους που να στηρίξουν τη προσπάθεια δεν διαθέτουμε, υπάρχουν όμως τουλάχιστον 5-6 που αξίζουν να μείνουν. Από την ακαδημία οι Κυριάκου, Χαραλάμπους, Δημητρίου είναι πανέτοιμοι ακόμα και φέτος να πάρουν ενενηντάλεπτα, την στιγμή που ο Σαβέφσκι ήδη ανέβασε κατά καιρούς άλλους 6-7 ποδοσφαιριστές από την U17 και τη U21 ενώ υπάρχουν κι άλλοι. Ο κόσμος είναι έτοιμος να τους στηρίξει.

Στον πάγκο βρίσκεται ένας άνθρωπος που έβγαλε μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Πλιάτσικας, Ταχτσίδης, αλλά και τα 2/3 του φετινού ρόστερ της ΑΕΚ, δεν θα ήταν αυτοί που ήταν αν δεν έβρισκαν στο δρόμο τους το Σαβέφσκι. Την ίδια στιγμή, λόγω των πολλών χρόνων στην Ελλάδα, έχει διασυνδέσεις να φέρει κι άλλους, ξένους με χαμηλό μπάτζετ. Ο Τόνι πρέπει να στηριχθεί σε βάθος χρόνου, να κτίσει την ΟΜΟΝΟΙΑ σταδιακά, αλλά στην ουσία από το μηδέν.

Πειθαρχία, ισορροπία, οι λέξεις κλειδιά

Ξεκάθαρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ με αυτό το μισθολόγιο δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα. Άλλωστε ο Λεάντρο, ο Σκέμπρι, ο Σοάρες, ο Χριστοφή, ο Εφραίμ κ.α. ανήκουν ήδη στις κατηγορίες λεφτών που αναφέραμε. Αν γίνουν σωστές επιλογές, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Μπορεί να κτυπήσει και πρωτάθλημα, με δόση τύχης μπορεί και να το κατακτήσει. Το βέβαιο είναι πως πρέπει τουλάχιστον για μια 5ετία, να τηρήσει ευλαβικά το πλάνο της. Να μην ξεφύγει από το μισθολόγιο που έθεσε, να μην τρελαθεί αν δει ότι μπορεί. Το ίδιο να πράξει φυσικά αν γίνει και το αντίθετο.

Παράλληλα, να κρατήσει τον κόσμο της

Το λέμε ξανά, ο κόσμος θέλει ελπίδα και είναι έτοιμος να στηρίξει ένα πλάνο σοβαρό και ειλικρινή. Είναι έτοιμος επίσης να στηρίξει τα παιδιά της ακαδημίας του. Αν νομίζουν όμως στο συμβούλιο πως θα του πουν ξανά για διαρκείας 350 και 400 ευρώ είναι γελασμένοι. Για να μείνει ο κόσμος κοντά, εν μέσω και της κρίσης που θα χειροτερέψει, χρειάζεται ΣΟΒΑΡΑ κίνητρα. Το ένα κίνητρο, είναι το πραγματικό ειλικρινές πλάνο. Το δεύτερο είναι το φτηνό διαρκείας. 200 ευρώ και εκστρατεία σε κάθε γωνιά της Κύπρου.

Ούτε να το σκέφτεστε

Βρε τι διαλύσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακούμε από χθες, τι ενοποιήσεις με ομάδες μικροτέρων κατηγοριών και τα ακούμε και από σοβαρούς ανθρώπους. Ούτε να περνάει από το μυαλό σας. Τόσο απλά, ούτε να περνάει από το νου σας να διασύρεται την μεγαλύτερη ιδέα του νησιού με αυτό τον τρόπο.