Home TOP NEWS Μάγκες μέσω μελέτης

Μάγκες μέσω μελέτης

match-EL-omonoia-jagiellonia-a (35)


Η γενική αίσθηση μετά τις διπλές αναμετρήσεις με τη Γιαγκελλόνια είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πρόκριση χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Ήταν μεν στενή η επικράτηση της, αν όμως μετρήσει κάποιος τις μεγάλες φάσεις του αντιπάλου είναι λιγότερες από τα δάκτυλα ενός χεριού. Κατακρίβιαν πέραν του τετ α τετ του Τουζίνσκι στο 90 του ματς στο Μπιάλιστοκ, δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε άλλη μεγάλη ευκαιρία.

Ήταν όμως η ικανότητα του αντιπάλου που έφερε λίγες φάσεις, ή κάτι άλλο; Διαβάζοντας τους αριθμούς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Κώστας Καϊάφας πήρε την ταυτότητα του Μίχαο Πρόμπιερτζ. Η Γιαγκελλόνια είναι ομάδα φύση επιθετική, είχε την 3η επίθεση στην Εκστρακλάσα και τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις στο πρωτάθλημα. Στις διπλές μας αναμετρήσεις είχε πάμπολλες τέτοιες, αλλά δεν απείλησε. Ξεκάθαρα λοιπόν, ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ που την περιόρισε και όχι η έλλειψη ικανοτήτων της.

Ποιες ήταν όμως οι κινήσεις που έκανε ο πάγκος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είχαν ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα του αντιπάλου; Προπονητές δεν είμαστε, ούτε είναι ένα θέμα που συζητάει το τεχνικό τημ. Κάποια πράγματα όμως, φώναζαν δια γυμνού οφθαλμού:

1) Εναλλαγή των πιέσεων

Το χθεσινό ματς ξεκίνησε με το Γιώργο Οικονομίδη να πιέζει τον τελευταίο αμυντικό (!!!). Στη συνέχεια και μετά το γκολ, ήταν φανερό πως οι γραμμές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έπεσαν πιο πίσω και οι πιέσεις ήταν σε άλλους χώρους. Συγκεκριμένα στα δυο αμυντικά χαφ της ομάδας Γκρζιπ και Ρόμαντσουκ και ειδικά στον Μάτσει Γκάγιος.

2) Μπλοκάρισμα του Μάτσει Γκάγιος

Ο επιτελικός της Γιαγκελόνια σας έκανε εντύπωση; Όχι! Σας ενημερώνουμε πως η Λεχ Πόζναν είναι έτοιμη να προσφέρει σχεδόν ένα εκατομμύριο για αυτόν, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από Μπουντεσλίγκα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξουδετέρωσε τον εγκέφαλο της Γιαγκελόνια με συγκεκριμένα τρικς, ενώ τις σπάνιες φορές που βρέθηκε πίσω από τα αμυντικά χαφ μας, ένας από τους κεντρικούς αμυντικούς τον έκλεισε πριν βρει χώρο να δημιουργήσει. Τα φτερά των Πολωνών αναγκαστικά πήραν πρωτοβουλίες και ήταν εύκολη λεία για την άμυνα. Χαρακτηριστικό ότι αντικαταστάθηκαν και στα δυο ματς και οι δύο!

3) Πρώτοι στη μπάλα με τον Τουζίνσκι

Ο πρώτος σκόρερ της Γιαγκελόνια Τουζίνσκι ήταν άφαντος 180 λεπτά. Κι αυτό γιατί Ρούνιε και Λομπιανίτσε είχαν ξεκάθαρα οδηγίες να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα όταν του μεταβιβαζόταν και να μην τον αφήσουν να βρεθεί με πρόσωπο στο τέρμα. Παίζοντας συνεχώς με την πλάτη, ο Πολωνός φορ εξουδετερώθηκε εύκολα.

4) Σέρινταν στο πρώτο δοκάρι στα στημένα

Ήταν ίσως η εικόνα που μας έμεινε πιο έντονα αποτυπωμένη. Σε ΟΛΑ τα στημένα του αντιπάλου και στα δυο ματς, ο ύψους 1.96 Κίλιαν Σέρινταν δεν είχε υπό την ευθύνη του κάποιο παίκτη του αντιπάλου, αλλά βρισκόταν στο πρώτο δοκάρι. Ο Ιρλανδός καθάρισε πολλές στημένες φάσεις, αλλά κυρίως ανάγκασε τους Πολωνούς να εκτελούν συνεχώς στο δεύτερο, εκεί δηλαδή που τους θέλαμε και περιμέναμε.