Home TOP NEWS Η λογική ανησυχία και το “αλλά”

Η λογική ανησυχία και το “αλλά”

Αν πούμε ότι δεν μας ανησύχησε ο τρόπος με τον οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε τα πρώτα δυο γκολ χθες, θα είμαστε ψεύτες. Η ευθύνη, ανήκει αποκλειστικά στον τερματοφύλακα μας Πιτ Φελχούιζεν, αφού στο πρώτο δεν καθάρισε σωστά ένα φαινομενικά ακίνδυνο γκολ και στο δεύτερο ο Σανγκόι τον έπιασε εκτός θέσης. Οι μεγάλες ομάδες ξεκινάνε από τον τερματοφύλακα και χθες ο Πιτ δεν συμπεριφέρθηκε σαν τέτοιος. Ήδη συζητιέται μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ αφού στο γήπεδο ήταν αρκετές χιλιάδες κόσμου και είναι λογικό να ανησύχησαν.


Κάπου εκεί μπαίνει στη μέση – καλώς ή κακώς – και το “αλλά”, η διαφορετική άποψη. Τονίζουμε το καλώς ή κακώς γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα δούμε στα επίσημα. Η διαφορετική άποψη λοιπόν, λέει πως δύσκολα αυτό που είδαμε χθες, να είναι το πραγματικό επίπεδο ενός τερματοφύλακα με 216 συμμετοχές σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το ολλανδικό, που είχε πάρει μεταγραφή έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ στην Λα Λίγκα της Ισπανίας, που ήταν μόλις πέρσι MVP των 8 παιχνιδιών της Χάποελ Χάιφα στον πρώτο γύρο, που έφτασε να είναι διεθνής με την Ολλανδία, που τα τελευταία 6 χρόνια είναι βασικός στις ομάδες του.

Το βιογραφικό πάντως δεν αλλάζει την χθεσινή εμφάνιση και ο ίδιος ο Φελτχούιζεν έχει προφανώς πολλή δουλειά να κάνει. Όταν είχε έρθει στην ομάδα ήταν σαφώς ανέτοιμος μιας και καθόταν από το Μάιο όταν ξεκαθάρισε πως δεν θα συνέχιζε στο Ισραήλ. Πολλές φορές επίσης στο παρελθόν, παρατηρήσαμε παίκτες που έπαιξαν σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα να υποτιμούν το πρωτάθλημα μας, μέχρι να δεχθούν τα πρώτα χαστούκια. Ο Φελτχούιζεν τα δέχθηκε χθες και πρέπει επειγόντως να ανεβάσει τα επίπεδα ετοιμότητας και την απόδοση του. Ο προπονητής του Αντρέας Μαυρής είναι γνωστό πως έβγαλε τον καλύτερο εαυτό των Ντεγκρά και Ρομό. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Γιατί πίσω του, υπάρχει και ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κύπρου Κωνσταντίνος Παναγή και αν επαναληφθούν παρόμοια, δεν θα είναι έκπληξη αν ο Παναγή πάρει τη θέση.