Home TOP NEWS Δείχνουν τις προθέσεις τους για το VAR

Δείχνουν τις προθέσεις τους για το VAR

 


Στο παιχνίδι της Αταλάντα με τη Γιουβέντους έγινε υποδειγματική χρήση του VAR, με συνέπεια να αποτραπεί αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος. Συγκεκριμένα στην επανάληψη η Γιουβέντους που ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2, σκόραρε και τρίτο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR αφού στην αρχή της φάσης υπήρξε φάουλ που διέφυγε της προσοχής του διαιτητή. Στη συνέχεια, ήταν σειρά της Μεγάλης Κυρίας να απολαύσει τα οφέλη της τεχνολογίας μιας και κέρδισε πέναλτι με τη χρήση του VAR. Ο Ντιμπάλα το έχασε, αλλά χωρίς το VAR δεν θα το κτυπούσε ποτέ.

Με το τέλος της αναμέτρησης και ενώ υπήρξε καθυστέρηση 6 λεπτών, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εκνευρισμένος που δεν έγινε ποτέ το 1-3 λόγω της ακύρωσης του γκολ του Μάντζουκιτς, δήλωσε πως “αν το VAR δεν χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι αγώνες θα τελειώνουν τα μεσάνυχτα”. Καταλαβαίνουμε τον θυμό του, η αλήθεια όμως είναι ότι το ματς καθυστέρησε μόνο 6 λεπτά και αποτράπηκε μεγάλη αδικία σε βάρος της Αταλάντα. Κι όμως πέραν του Αλέγκρι που είχε λόγο να το κάνει, φαίνεται πως θίχτηκαν και άλλοι στην Κύπρο. Τόσο πολύ που έτρεξαν να προβάλουν την δήλωση περί “μεσάνυκτων” και όχι την ουσία.

Γιατί η ουσία είναι πως όπως και στην καλαθόσφαιρα, το τένις και την πετόσφαιρα, έτσι και στο ποδόσφαιρο η τεχνολογία μπορεί να μειώσει δραματικά τις αδικίες. Το VAR ή το Goal line Technology θα χρησιμοποιείται 2-3 φορές το ματς και είναι αστείο το επιχείρημα πως θα καθυστερεί το παιχνίδι. Απλά ειδικά στην Κύπρο, θα είναι πιο δύσκολο να ευνοηθούν συγκεκριμένες ομάδες και φαίνεται πως κάποιοι ενοχλήθηκαν. Είπαμε είναι πολλά τα λεφτά και πρέπει όλοι να φάνε.