Home TOP NEWS Ένας πολύπειρος Ιταλός για το δεξί άκρο

Ένας πολύπειρος Ιταλός για το δεξί άκρο


Ο Μάρκο Μότα ντύνεται τελικά στα πράσινα, αφού συμφώνησε σε όλα με την ΟΜΟΝΟΙΑ και έρχεται πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά όμως για να μείνει και να αποτελέσει ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ο Ιταλός αποτελεί μια σημαντική προσθήκη, έχοντας εμπειρία από υψηλό επίπεδο με μεγάλο ανταγωνισμό και γνωρίζει τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο “τριφύλλι”. Έπειτα λοιπόν από θητεία σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του και πέρασμα την τελευταία τριετία σε Αγγλία και Ισπανία, θα αγωνίζεται στο νησί μας.

Ο 32χρονος πολύπειρος δεξιός ακραίος αμυντικός, έρχεται στην ομάδα μας για να προσθέσει την ποιότητα και την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας σε μεγάλους συλλόγους όπως η Ρόμα και η Γιουβέντους. Γεννημένος στην πόλη Merate της Ιταλίας το 1986, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ατλάντα και κατάφερε να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στη χώρα του αλλά και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία και στην Ισπανία.

Το 2005 η Ουντινέζε τον απέκτησε και μετά από μία σεζόν, δόθηκε δανεικός στη Τορίνο και την επόμενη σεζόν στη Ρόμα. Οι τελευταίοι τον απέκτησαν το 2009 όμως επέστρεψε στην Ουντινέζε τον επόμενο χρόνο και ακολούθως αποκτήθηκε από την Γιουβέντους. Εκτός από την Μεγάλη Κυρία, αγωνίστηκε με δανεισμό στην Κατάνια, την Μπολόνια και την Τζένοα πριν πάρει μεταγραφή το 2015 στην Γουότφορντ. Στην Αγγλία έπαιξε και στην Τσάρλτον.

Τελευταία του ομάδα η Αλμερία, με τους παράγοντες και φίλους της ομάδας να δηλώνουν ότι έχασαν ένα βασικό πυλώνα της ομάδας. Με 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 44 ως βασικός, τον κατέστησαν σαν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας για την περασμένη σεζόν.

Αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Ιταλίας όμως είχε μόνο μία συμμετοχή με την μεγάλη εθνική ομάδα το 2010.