Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Νίκησε αλλά αποκλείστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ

Νίκησε αλλά αποκλείστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ


Ναι αυτό ήταν ντέρμπι. Ο λόγος για τον μεγάλο αγώνα Ανόρθωση – Ομόνοια που έστειλε την Ανόρθωση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών αφήνοντας την Ομόνοια εκτός ημιτελικών του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Η Ανόρθωση που θα αναμετρηθεί με τον Green Air Παφιακό στους «4» σε διπλούς αγώνες χωρίς προγνωστικά, ανέτρεψε το 0-2 και με τα δυο σετ που εξασφάλισε προκρίθηκε με συνολικό σκορ 05-04 σετ. Οι δυο προημιτελικοί ήταν προμήνυμα για τα όσα θα ακολουθήσουν στους Τελικούς του πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων. Η Ομόνοια τα έδωσε όλα αλλά έμεινε με τη νίκη γοήτρου με 2-3 σετ και αποκλείστηκε παραδίδοντας το «στέμμα» της Κυπελλούχου.

Το παιχνίδι που απόλαυσαν και οι φίλοι του βόλεϊ μέσω του καναλιού 7Sports ΤV είχε διάρκεια 137’. Σημειώνεται ότι τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ανόρθωση επέτρεψε δωρεάν την είσοδο σε όσες γυναίκες βρέθηκαν στο «Θεμιστόκλειο» για τον προημιτελικό.

Το ντέρμπι στο πρώτο σετ ήταν ισοδύναμο. Η Ανόρθωση προηγήθηκε στα αρχικά στάδια 09-08, αλλά η Ομόνοια ανέβηκε και στα τελικά στάδια άνοιξε τη διαφορά κερδίζοντας το σετ 20-25 σε 27’ γράφοντας το 0-1 σετ.

Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο σετ όταν προηγήθηκε 08-06 και 14-11. Η Ομόνοια πίεσε  μειώνοντας αλλά η «Μεγάλη Κυρία» διατήρησε το προβάδισμα 16-14. Στην τελική ευθεία του σετ οι γηπεδούχοι ήταν στο +4 21-17, αλλά η Ομόνοια με την εμπειρία της έφερε το σετ στα ίσια 24-24. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «πράσινοι» πιο ψύχραιμοι κέρδισαν 24-26 σε 34’ και πήρε αέρα… πρόκρισης με το 0-2 σετ.

Με το 0-2 σε βάρος της η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με +6 17-11. Η ομάδα του Χριστοφιδέλη συνέχισε να είναι ανώτερη και το ταμπλό του «Θεμιστοκλείου» «έγραψε» 22-17. Η Ομόνοια έκανε την προσπάθειά της και μείωσε αλλά η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει 25-21 σε 29’ εξασφαλίζοντας ένα κρίσιμο σετ με τη μείωση του σκορ σε 1-2 σετ.

Εντυπωσιακή η Ανόρθωση στο τέταρτο σετ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε 14-09 και έλεγξε τον ρυθμό. Οι «κυανόλευκοι» ξέφυγαν και άλλο 20-13 «κόβοντας τα πόδια» των «πρασίνων». Η Ανόρθωση επιβλήθηκε 25-21 σε 30’ ισοφάρισε σε 2-2 σετ και με τα δυο σετ που εξασφάλισε πέρασε στα ημιτελικά.

Το τάϊ – μπρέικ παρά το γεγονός ότι τα πάντα κρίθηκαν πρόσφερε μπόλικο σασπένς αφού οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη γοήτρου για ψυχολογικούς λόγους (ακολουθούν οι Τελικοί του πρωταθλήματος).  Μετά το αρχικό 03-07 της Ομόνοιας η Ανόρθωση αντέδρασε και έφερε το σετ στα ίσια 13-13 για να κερδίσει τελικά η Ομόνοια με 13-15 σε 17’ και τον αγώνα με 2-3 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (K. XΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ):Σαββίδης, Haapakoski, Romanutti, Knezevic, Torres, Strukarevic – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Χριστοφόρου, Δημητρίου.

OMONOIA (Σ. ΣΑΒΒΑ):Ruiz, Πετρακκίδης, Ελευθερίου, Alves, Reinaldo,Αλεξίου – Λίμπερο: Πλατρίτης.

Από ΚΟΠΕ