Home TOP NEWS Ο ρόλος του Νούνο

Ο ρόλος του Νούνο

match-brondby-omonia-c (74)


Για τον ρόλο που έχει ως ηγέτης μες το γήπεδο τα είπαμε πολλές φορές. Ο Νούνο Ασσίς είναι μια τεράστια προσωπικότητα, ένας αρχηγός ικανός να ανεβάσει τους συμπαίκτες του και να ρίξει τους αντιπάλους, ή το αντίθετο. Περισσότερο στο κομμάτι αυτό θα μιλήσουμε για τον αγωνιστικό ρόλο του Πορτογάλου μάγου, που δύναται να αλλάξει, ανάλογα με την ετοιμότητα του Γκουλόν.

Αν λοιπόν ο Γάλλος γίγαντας είναι έτοιμος και πάρει θέση στον άξονα, ο Καϊάφας θα βρεθεί προ διλήμματος. Να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα Μπεμπέ και Ασσίς, ή να αφήσει το βραχύσωμο Βραζιλιάνο στο πάγκο. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Ασσίς θα πάρει θέση πίσω από τον Κίλιαν Σέρινταν, σε ρόλο που τον έχουμε συνηθίσει. Αλλιώς είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε εκ νέου στο δεξί φτερό, όπως κόντρα στη Γιαγκελόνια.

Από εκείνη τη θέση, ο Ασσίς βρήκε κόντρα στους Πολωνούς περισσότερους χώρους να δράσει. Μάλιστα ήταν μια δική του ενέργεια, που έβγαλε το Σέρινταν σε θέση βολής για να ανοίξει το σκορ. Οι Δανοί βέβαια είναι πολύ καλύτεροι στο φυσικό παιχνίδι και ο Νούνο θα χρειαστεί να δώσει και βοήθειες σε όποιον αγωνιστεί ως δεξιός μπακ. Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει στη κατοχή της τη μπάλα όμως, θα μπορεί αν κινηθεί καλύτερα και χωρίς να έχει τον Πίρι συνεχώς μπροστά του.

Ασφαλώς ο τελικός λόγος για το που θα αγωνιστεί ο Ασσίς ανήκει στον Κώστα Καϊάφα. Ο Ασσίς αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας και είναι δεδομένο πως ο κόουτς θα ψάξει τους τρόπους να του δημιουργήσει χώρους. Μέχρι την Πέμπτη, θα δούμε τι θα αποφασίσει.