Home TOP NEWS Οι πιο κρίσιμοι μήνες της ιστορίας μας

Οι πιο κρίσιμοι μήνες της ιστορίας μας

Για το αγωνιστικό τι να πεις, η κατάσταση είναι δράμα. Προτιμούμε να εστιάσουμε σε αυτό το κομμάτι αποκλειστικά στα άλλα, που προηγούνται όσων γίνονται στο γήπεδο. Γιατί μπορεί όλοι να κρίνονται από τα αποτελέσματα εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά μέχρι τώρα μέχρι και τα παιδάκια αντιλαμβάνονται πως για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις τις συνθήκες εκτός γηπέδου. Εμείς απέχουμε πολύ από το να φτιάξουμε αυτές ακριβώς τις συνθήκες.


Οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες της ιστορίας μας. Ήδη έχουμε αργήσει πάρα πολύ, αλλά επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε τον χρόνο πίσω, πρέπει τουλάχιστον τώρα να κάνουμε αυτά που πρέπει. Πρώτα από όλα είναι οι εκλογές. Μόλις προκηρύχθηκαν, ήταν πολλοί αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον. Το θέμα είναι να προκριθούν οι ικανοί, αυτοί που μπορούν να ηγηθούν μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, με τα σωστά κριτήρια και όχι στη βάση πολιτικών και συμφερόντων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται ένα ηγέτη στην κορυφή της πυραμίδας και ανθρώπους ικανούς να φέρουν να τον βοηθήσουν στην οργάνωση, αλλά και στην άντληση κεφαλαίων γιατί όσο δεν υπάρχει ροή χρήματος έρχονται προβλήματα. Οι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ με εμπειρία και οικονομική επιφάνεια πρέπει να έρθουν κοντά τώρα.

Από κει και πέρα, όποιοι κι αν αναλάβουν τελικά να ηγηθούν, οφείλουν να αντιληφθούν πως μια από τις πρώτες ενέργειες τους πρέπει να είναι η αξιολόγηση της υφιστάμενης δομής και οι αλλαγές που επιβάλλονται για να επιτραπεί στο σωματείο να προχωρήσει. Κάποια ικανά άτομα υπάρχουν και σε αυτό το συμβούλιο, υπήρχαν και στα προηγούμενα. Είναι τέτοιος ο τρόπος που λειτουργεί η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως, που χάνονται και αυτά μέσα στην (επιεικώς) μετριότητα. Επιτέλους πρέπει να αρχίσουμε να μοιάζουμε με επαγγελματικό οργανισμό και όχι με καφενείο που μοιάζει με δεινόσαυρο και εργοδοτεί τους γνωστούς του γνωστού αντί τους ικανούς.

Στους από μέσα, τα πιο πάνω ακούγονται σκληρά, κάποιοι μπορεί και να θίγονται. Ας αντιληφθούν όλοι όμως πως πρώτον το θέμα δεν είναι προσωπικό, δεύτερον η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός και τρίτο η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πάνω από όλα. Όλα έχουν τον κύκλο τους, για κάποιους και για τον τραγικό τρόπο λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος, έπρεπε να έχει κλείσει προ πολλού κατακρίβιαν. Το λέμε ξανά, είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και ήρθε ώρα επιτέλους να την βάλουν ΟΛΟΙ πάνω από ΟΛΑ. Όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και αυτοί που ορίζουν ή επηρεάζουν τη μοίρα της.