Home TOP NEWS Λούφτνερ: «Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την παρουσία μου στην Κύπρο»

Λούφτνερ: «Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την παρουσία μου στην Κύπρο»


Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Βίντι παραχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής μας, Μίκαελ Λούφτνερ, λίγες μέρες μετά την μετακίνηση του στην Ουγγρική ομάδα.

Ήθελες πάντα να είσαι ποδοσφαιριστής;

«Στην πραγματικότητα, ναι, ο μπαμπάς μου ήταν επίσης ποδοσφαιριστής, οπότε δεν χρειάστηκε πραγματικά να σκεφτώ ποιο άθλημα θα μάθαινα ως παιδί. Είναι αλήθεια ότι δεν πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι θα έβγαζα χρήματα από το ποδόσφαιρο αργότερα. Ευτυχώς, αυτό δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια, αλλά σήμερα είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής που σου άρεσε περισσότερο;

«Δεν είναι μια εύκολη ερώτηση, καθώς έχω δει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Πάντα μου άρεσε το παιχνίδι του Ρομπέρτο Κάρλος, επιπλέον θα μπορούσα να αναφέρω τον Σέρχιο Ράμος, τον οποίο θεωρώ πραγματικά παράδειγμα».

Μπορούμε να πούμε ότι το παιδικό σου όνειρο έγινε πραγματικότητα με το να γίνεις παίκτης της Σλαβία;

«Είναι αλήθεια ότι ολόκληρη η οικογένειά μας είναι υποστηρικτές της Σλαβία, οπότε φυσικά έγινα κι εγώ και ναι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ένα από τα παιδικά μου όνειρα έγινε πραγματικότητα. Στο τέλος της σεζόν ήμουν σε θέση να γιορτάσω έναν τίτλο πρωταθλήματος, ήταν μια τεράστια εμπειρία».

Ωστόσο, δεν έμεινες στην Πράγα, αποχώρησες ακόμη και από την Τσεχία για την Δανία και την Κοπεγχάγη.

«Έκανα ένα βήμα στην καριέρα μου. Ευτυχώς, μπόρεσα να ενταχθώ στη νέα μου ομάδα πολύ γρήγορα, παρόλο που ήμουν σε μια ολοκαίνουργια χώρα για μένα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερα επίσης να κερδίσω κλήση στην Εθνική ομάδα, με την οποία πραγματοποιήθηκε ένα άλλο από τα παιδικά μου όνειρα. Το όνειρο ακολούθησε στη συνέχεια ένας εφιάλτης το 2018, που είχα έναν τραυματισμό λίγο μετά την έναρξη της σεζόν 2018/2019 και έπρεπε να χάσω το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Χαίρομαι που κατάφερα να γιορτάσω το πρωτάθλημα της Δανίας στο τέλος της σεζόν, αλλά οι σχεδόν 8 μήνες που χρειάστηκε η πλήρης ανάρρωσή μου ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή».

Μετά την ανάρρωσή σου, η Κοπεγχάγη σε δάνεισε στην Κύπρο και την Ομόνοια, όπου και κέρδισες τον τρίτο σου τίτλο πρωταθλήματος.

«Τρεις χώρες, τρεις τίτλοι πρωταθλήματος, μου ακούγονται αρκετά καλά. Ακούγεται καλό και είμαι πολύ περήφανος και για τους τρεις τίτλους πρωταθλήματος, αλλά όπως είπα νωρίτερα, δυστυχώς δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω στην επιτυχία της Κοπεγχάγης, όσο θα ήθελα. Η Κύπρος ήταν και πάλι ​​ένα εντελώς νέο περιβάλλον για μένα. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την περίοδο μου στην Κύπρο, τα πήγα πολύ καλά καλά και έγινα ένας από τους αγαπημένους των οπαδών της Ομόνοιας».

Η αξέχαστη στιγμή στην καριέρα σου;

Το γκολ που πέτυχα με την Εθνική Τσεχίας Κ21 απέναντι στην Ιταλία είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις για την ομάδα και την πόλη;

Έπαιξα ποδόσφαιρο στην ΟΜΟΝΟΙΑ με τρεις πρώην παίκτες της Βίντι. Τον Βίτορ Γκόμες, τον Τσέποβιτς και τον Λανγκ. Ο Χένινγκ Μπεργκ ήταν επίσης προπονητής της στο παρελθόν. Οπότε ήρθα στην ομάδα γνωρίζοντας πολλά. Όλοι αναφέρθηκαν στις πολύ καλές εμπειρίες τους και μέχρι τώρα, με όσα έχω δει, δεν αισθάνομαι απογοητευμένος. Η Βίντι είναι ομάδα με φήμη, το γήπεδο είναι φανταστικό και σε Ευρωπαϊκά πρότυπα και περιμένω να παίξω μπροστά στους οπαδούς. Θα ζήσω εδώ με το κορίτσι μου και η πόλη είναι πραγματικά εντυπωσιακή.