Home Uncategorized Συνοδευόμενος από ανακριτές από την Ελλάδα εκδίδεται το απόγευμα ο Μιχαηλίδης

Συνοδευόμενος από ανακριτές από την Ελλάδα εκδίδεται το απόγευμα ο Μιχαηλίδης


Γύρω στις έξι το απόγευμα με πτήση της Aegean Airlines, αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών και δεσμοφυλάκων των Κεντρικών Φυλακών, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, για να δικαστεί ως κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις 3 το μεσημέρι ο κ. Μιχαηλίδης συνοδεία μελών της Αστυνομίας και δεσμοφυλάκων θα ξεκινήσει από τη Λευκωσία με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Με την άφιξη τους στο αεροδρόμιο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και οι κυπριακές αρχές θα παραδώσουν τον Ντίνο Μιχαηλίδη στους ανακριτές της υπόθεσης που θα έχουν φτάσει από την Ελλάδα. Η παράδοση αναμένεται να γίνει στην είσοδο του αεροσκάφους το οποίο και θα μεταφέρει τον Ντίνο Μιχαηλίδη με τη συνοδεία του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, λήφθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του με την οποία ουσιαστικά είχε απορρίψει την έφεση που καταχώρησαν οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση του στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης ότι το Δικαστήριο απέρριψε και τους επτά λόγους έφεσης τους οποίους είχαν επικαλεστεί οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να πείσουν ότι η πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ήταν λανθασμένη.

ASTRA