Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κυριάκος Αδάμου: «Στοχεύσαμε στην ατομική και ομαδική βελτίωση»

Κυριάκος Αδάμου: «Στοχεύσαμε στην ατομική και ομαδική βελτίωση»

 


Απολογισμό για την καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε ο προπονητής της ομάδας μας, Κυριάκος Αδάμου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα. Αναλυτικά:

Τον δικό του απολογισμό για τη φετινή αγωνιστική πορεία της ομάδας καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου ο προπονητής της ομάδας, Κυριάκος Αδάμου. Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε πως προτεραιότητα ήταν να βελτιωθεί ο κάθε παίκτης ατομικά, αλλά και η ομάδα ως σύνολο. Επίσης, χαρακτήρισε υπέρβαση την πορεία της ομάδας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος και παρότρυνε του καλαθοσφαιριστές του να συνεχίσουν τη δουλέψουν κατά την χρονική περίοδο του καλοκαιριού.

Η πρώτη τοποθέτηση του Κυριάκου Αδάμου: «Ξεκινώντας τη χρονιά, κύριος στόχος ήταν να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Θέλαμε, με την πάροδο του χρόνου, να παίζαμε όλο και καλύτερο μπάσκετ και να βελτιωνόμαστε ατομικά και ομαδικά. Δουλεύαμε έχοντας να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι οι καλαθοσφαιριστές μας ήταν όλοι τους νεαροί, με αποτέλεσμα να έχουν αρκετές άλλες υποχρεώσεις. Αυτό, όμως, δεν πτόησε τα παιδιά καθώς αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες στις προπονήσεις και μερικές φορές ακόμα και στο scouting αντιπάλων. Υπήρχε θέληση στην ομάδα, γι’ αυτό ήρθε και η πρόκριση στους τελικούς. Κάπου εκεί ο στόχος μας αναπροσαρμόστηκε, καθώς θέλαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο αφού βλέπαμε πως είχαμε τις δυνατότητες».

Για τα θετικά και αρνητικά που κράτησε ο προπονητής μας από αυτή τη χρονιά, ανέφερε: «Στα αρνητικά είναι ότι χάθηκε ο τίτλος στους τελικούς από την ΑΕΛ. Πιστεύω πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ΑΕΛ είχε μεγαλύτερο ρόστερ από εμάς, κάτι που τις έδινε περισσότερες λύσεις. Αρνητικό ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός του καλαθοσφαιριστή μας, Παναγιώτη Δουκανάρη, ο οποίος θα παραμείνει αρκετούς μήνες εκτός δράσης. Όσο αφορά τα θετικά, κρατάω την καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά κυρίως την παρουσία του κόσμου στους αγώνες. Υπήρχαν παιχνίδια, τόσο στα play-off όσο και στην κανονική διάρκεια, που είχαμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο για τα δεδομένα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας. Αυτό είναι κάτι που μας έκανε καλό, καθώς οι παίκτες μου λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, πρώτη φορά έπαιζαν μπροστά σε αρκετό κόσμο».

Όσο αφορά τη συνέχεια, ο Κυριάκος Αδάμου είπε:  «Υπάρχει ένα νεκρό διάστημα 5-6 μηνών μέχρι να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό που παροτρύνω τους παίκτες να κάνουν, είναι να δουλέψουν ατομικά, για να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση».