Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Επιστολή αναγνώστη προς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Επιστολή αναγνώστη προς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 


Καλημέρα Πράσινε Λαέ.

Έχω διαβάσει τη μακροσκελή ανακοίνωση του Γιώτη Δημητρίου και θα ήθελα να προσθέσω και να διευκρινίσω κάποια πράγματα πάνω σε αυτή όπως εγώ ο ίδιος τα αντιλαμβάνομαι.

Από προχθές διαβάζω ποικίλα σχόλια για όλα αυτά που αναφέρει ο κύριος Γιώτης, θετικά και αρνητικά.

Πριν τα σχολιάσω όμως θα ήθελα να πω ότι όποιος και να βγει, όποιον και αν επιλέξουμε τελικά θα πρέπει αυτός να έχει καλύτερες ή τουλάχιστον ισάξιες πρωτοποριακές ιδέες (όσον αφορά τα κυπριακά δεδομένα, αφού στο εξωτερικό ήδη υπάρχουν και υιοθετούνται από μεγάλες ομάδες), είτε αυτός λέγετε Γιώτης Δημητρίου, είτε Νίκος Κατσουρίδης είτε είτε είτε. Επίσης να πω ότι δεν είμαι υποστηριχτής της ιδέας να γίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ εταιρεία. Είμαι ανοιχτόμυαλος, υποστηρίζω και θα υποστηρίξω το καλύτερο μοντέλο με βάση αυτά που θα ακούσω και θα μου παρουσιαστούν από τους υποψήφιους, έχοντας στο μυαλό μου πάντα το καλύτερο για την ΟΜΑΔΑ, για την ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΣ. Είτε αυτό λέγετε εταιρεία, είτε σωματείο είτε κάτι άλλο!
Πάμε στο κυρίως θέμα λοιπόν. Αρκετός κόσμος έχει καταπιαστεί από δύο σημεία και εκφέρει έντονα την διαφωνία/δυσαρέσκεια του προς αυτά. Τα δύο αυτά σημεία λοιπόν είναι:

  1. Εκσυγχρονισμός εμβλήματος και ύμνου της ομάδας
  2. Κακός αναφέρθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως ένα προϊόν αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι προϊόν είναι ιδέα.

Θα τα πάρω με τη σειρά και θα πω ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα σωθεί αλλάζοντας αυτά τα δύο, όπως ειρωνεύονται πολλοί (ακόμη και δημοσιογράφοι), αλλά αποτελούν και αυτά ένα ακόμη κομμάτι που χρειάζεται εκσυγχρονισμό και πολύ ορθά τα αναφέρει ο κύριος Γιώτης. Επίσης να θέσω το εξής ερώτημα σε αυτούς που δεν θέλουν τυχόν αλλαγές στο σήμα της ομάδας: Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει το ίδιο σήμα από τον καιρό της ίδρυσης της ? Ίδιο και απαράλλακτο ? Τα δύο αστέρια υπήρχαν πάντοτε ? Η απάντηση απλή, ΟΧΙ. Όλες η ομάδες αλλάζουν, διαφοροποιούν το σήμα τους όπως και εμείς έχουμε πράξει στο παρελθόν. Όσον αφορά τον ύμνο, ναι θα μπορούσε να γίνει μια αλλαγή, δεν είμαι μουσικός για να σας το αναλύσω, απλά το φαντάζομαι σαν τόσα και τόσα παλιά τραγούδια που έχουν επανακυκλοφορήσει και έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο και την νεολαία. Δεν λέμε να αλλάξει, να χαθεί λέμε να εκσυγχρονιστεί. Νομίζω έχετε προσέξει πόσο πολύ αναφέρομε και τονίζω αυτή τη λέξη. Πίσω στις χρυσές δεκαετίες η ΟΜΟΝΟΙΑ πρωτοπορούσε γιατί πολύ απλά εκσυγχρονίζονταν. Κάπου άλλαξε αυτό στη πορεία, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την ταυτότητα και το δρόμο της και γι’ αυτό τώρα είμαστε εδώ που είμαστε.

Πάω στο δεύτερο κομμάτι και θα πω ότι ναι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ιδέα, είναι αγάπη είναι χίλια δυο πράγματα και συναισθήματα . Αυτά όμως ισχύουν μόνο ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για τον ΛΑΟ.

Όσοι έχουν τη ψευδαίσθηση ότι  κάποιος θα έρθει να επενδύσει για την ιδέα, τότε λυπάμαι δεν ξέρω σε πιο κόσμο ζει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα προϊόν για τον οποιοδήποτε επιχειρηματία. Για την primetel, για την εταιρεία που βάζει το αυτοκόλλητο Νερό ΟΜΟΝΟΙΑ, για αυτόν που μας παράγει της μπύρες.
Ο κύριος Γιώτης στο πλάνο του μίλησε για σωστότερη προώθηση του BRAND Name της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που γίνετε σήμερα. Η διαφορά θα είναι στη διαχείριση, στο τρόπο που θα γίνετε όλο αυτό, με πρώτιστο στόχο η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει περισσότερα έσοδα. Περισσότερα έσοδα σημαίνουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό, άρα καλύτερη ΟΜΑΔΑ ( ίσως), καλύτερες ακαδημίες (μακάρι) , καλύτερες εγκαταστάσεις και χίλια δύο άλλα.

Αυτά από εμένα. Πάμε ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.

  1. Υ.Γ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  2. Υ.Γ: Προς όλους αυτούς που την κρατάνε πίσω:
    Άστε την ομάδα να ορθοποδήσει. Κάντε το για εμάς τη νεολαία, για τα παιδιά σας, για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αντρέας Σόλου
24ετών
Μέλος ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ