Home TOP NEWS Χίλια μπράβο στη καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ – Νίκησε απόψε και κλείδωσε την εξάδα

Χίλια μπράβο στη καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ – Νίκησε απόψε και κλείδωσε την εξάδα


Μεγάλη επιτυχία κατέγραψε η καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να κάνει την υπέρβαση και να κλειδώσει απόψε την παρουσία της στην πρώτη εξάδα ενόψει των πλέυ-οφ του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Με νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Άγιο Δομέτιο, η εξ` αναβολής αναμέτρηση ανάμεσα στους πράσινους και στον ΑΠΟΠ.

Η ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη, επικράτησε με σκορ 87-64.

Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι έχει… κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα η πρώτη εξάδα, όπως συνάμα έχουν αναδειχθεί και οι ομάδες που θα αγωνισθούν στις θέσεις 7 ως 9.

Απομένει βέβαια η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ομόνοια και στην Ένωση, για να ξεκαθαρίσει και η σειρά κατάταξης για τις θέσει 4,5 και 6.

1ο ημίχρονο

Εντυπωσιακά μπήκε στο παιχνίδι ο ΑΠΟΠ που προηγήθηκε με 0-8. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και αφού βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, προσπέρασαν με 13-12 σε ένα σκηνικό γρήγορου ρυθμού, αλλά όχι με δυνατές άμυνες.

Έτσι στο 10λεπτο, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται, ο ΑΠΟΠ είχε προηγηθεί με 22-25.

Στη 2η περίοδο, η Ομόνοια παρουσίασε πιο δυνατή άμυνα, σε αντίθεση με τον αντίπαλο της, που είχε θέματα στον τομέα αυτό. Στο 16`, η Ομόνοια απέκτησε διαφορά με +9 (39-30), αλλά στο τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα της Πάφου μείωσε σε 42-38.

2ο ημίχρονο

Πράσινη κυριαρχία κατά το τρίτο κομμάτι του αγώνα. Με σερί 9-0 στην αρχή (51-38), η γηπεδούχος άρχισε να ξεφεύγει και τα πράγματα δυσκόλευαν για τον αντίπαλο της, αλλά δεν έμειναν ως εκεί οι πράσινοι.

Αφού στη συνέχεια κράτησαν μιαν σταθερή διαφορά πάνω από το +10, ακολούθως την άνοιξαν και ως κοντά στους 20 (58-40) και παρότι ήταν ακόμα νωρίς, φαινόταν ότι η κατάσταση ήταν μη ανατρέψιμη για τον ΑΠΟΠ, που έμεινε στο -16, όταν το χρονόμετρο έδειξε το 30`.

Οι τρεις ξένοι της Ομόνοιας και ο Τρετιακόβ (πολύ καλό παιχνίδι ο νεαρός) έδιναν αρκετές λύσεις και επί της ουσίας, αυτές ήταν που έκανα τη… ζωή δύσκολη για την ομάδα της Πάφου.

Όλα αυτά, επειδή στην 4η περίοδο, δε σημειώθηκε κάποια σημαντική διακύμανση καθώς σε αυτήν, η Ομόνοια δεν είχε… διαθέσεις για τυχόν απρόοπτα και αφού κράτησε σταθερά το προβάδισμα ασφαλείας, προς το τέλος μεγάλωσε και άλλο τη διαφορά, φθάνοντας στη νίκη 6αδας με τελικό σκορ 87-64.

Από: rebound.com.cy