Home TOP NEWS Καθορίζεται η ημερομηνία έναρξης και ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Καθορίζεται η ημερομηνία έναρξης και ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος


Μέρα σημαντικών αποφάσεων η σημερινή για την ΚΟΠ σε σχέση με τον προγραμματισμό των διοργανώσεων της για την επόμενη χρονιά. 

Στόχος να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων ώστε και οι ομάδες να είναι σε θέση έγκαιρα να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου αναμένεται ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα CYTA. 

Όπως είχε δηλώσει ο Γιώργος Κούμας στην πρόσφατη διαδικτυακή του συνέντευξη, εφόσον είναι εφικτό, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με 14 ομάδες στην πρώτη και με 12 στην δεύτερη σε δύο ομίλους των έξι.
Συνολικά θα παιχτούν 36 αγωνιστικές. Θα διαβαθμιστούν στο τέλος της πρώτης φάσης απευθείας δύο ομάδες κι άλλες δύο στο τέλος της διοργάνωσης. 

Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των εκπροσώπων μας στα προκριματικά του Τσιάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, η ΚΟΠ όπως και οι ίδιες οι ομάδες, αναμένουν τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ ,τόσο για τις ημερομηνίες όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι πρώτοι γύροι, αν δηλαδή οι αγώνες θα είναι διπλοί ή μονοί σε ουδέτερες έδρες.

Η ΚΟΠ είναι επίσης σε αναμονή για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε σχέση με το Nations League, στο οποίο θα λάβει μέρος το συγκρότημα των ανδρών και γενικότερα σε σχέση με όλες τις διοργανώσεις Εθνικών ομάδων που βρίσκονται στον αέρα λόγω της πανδημίας.
Είναι γνωστό ότι γίνονται σκέψεις, λόγω πυκνότητας του αγωνιστικού προγράμματος να μην διεξαχθεί το Nations League, αν και η ΟΥΕΦΑ κάνει ότι περνά από το χέρι της για να επηρεαστούν λιγότερο οι διοργανώσεις της.

Πηγη: ant1.com.cy